6 bud på udendørslamper til haven.

Af Jenni Pedersen April 22, 2016

6 bud på udendørslamper til haven.

1. her // 2. her // 3. her // 4. her // 5. her// 6. her 

Det er i den grad blevet tid til at tænke mere på de udendørs lamper. Jo vist, vi bruger udendørslamper om vinteren, når det bliver tidligt mørkt, men vi bruger dem i den grad også så snart graderne begynder at stige. Der kan vi nemlig sidde ude, og selvom det som regel er lyst når man sætter sig ud, så ved man hvor hurtigt sommeraftenerne kan gå, og lige pludselig er det mørkt. Desuden har næsten ethvert hus en lampe hængende ved hoveddøren og kælder- eller bryggers døren. Hos Bekko har vi et bredt udvalg af udendørslamper, både de mere praktiske af slagsen, men også de sjove og de trendy.

Når man skal vælge sin udendørslampe, er det en god idé at tænke over præcis hvilket formål man ønsker med den, udover at den skal lyse selvfølgelig. Derfor har jeg kort beskrevet de forskellige former for lamper nedenfor.

Lamper med sensor

Lamper med sensor har den store fordel at de udelukkende bruger energi på de tidspunkter, hvor der er folk i nærheden. I de tidsrum hvor der ikke er nogen i nærheden af lampen, vil den være slukket. Det er både besparende for miljøet og pengepungen. En smart løsning som mange vælger, fordi det simpelthen ikke er nødvendigt med en tændt lampe, når der ikke er folk i nærheden.

Transportable lamper

Med transportable lamper menes der lamper, som er mulige at bære og flytte rundt på mens de er tændt. Follow me lampen fra MARSET er et godt eksempel på sådan en lampe. Det kan stå på bordet på de hyggelige grill-aftener, tages med ind i teltet, tages med på natte-skatte-jagt eller simpelthen bare ud på en hyggelig aften-gåtur. Desuden er de transportable lamper også super oplagte at tage med i sommerhuset.

Væglamper

Væglamperne er de mest traditionelle lamper at have hængende ved døren, og de findes i mange afskygninger. Flade, runde, firkantede etc. Der er både de mere klassiske af udseende, og de mere stilrene, så man kan tilpasse sin væglampe sit hus.

 Loftlamper

De udendørs loftlamper ses ikke helt så ofte som væglampen, men placeres typisk over hoveddøren, i garagen, på terrassen eller på balkonen.

Nedgravningslamper

En nedgravningslampe som den i collagen ovenfor, er god at have ude foran huset, eventuelt i forhaven, så den lyser stien fra fortovet til huset op. Små nedgravningslamper som er helt nede på højde med jordoverfladen, er også meget anvendte. De bruges rigtig meget i haver og på gangstien fra fortov til hus. Mange af disse små nedgravningslamper findes med solceller.

Lyskæder

Lyskæder giver som regel ikke så skarp en belysning som de ordinære udendørslamper, men er super gode til hyggebelysning og ret fine at have siddende på grene eller have i glaskrukker ude i haven.

Jenni Pedersen
Jenni Pedersen


Kommenter