8 gaveidéer som er perfekt til fars dag.

Af Jenni Pedersen Maj 30, 2016

8 gaveidéer som er perfekt til fars dag.

På søndag er det fars dag, og er du en af dem der endnu ikke har fundet gaven, eller blot kunne bruge noget inspiration, til at gøre dagen god for din far, så kig med her.

Af en eller anden grund synes jeg altid det er nemmere at købe gave til min mor end til min far. Min far kan aldrig komme på nogle ønsker, og det er sjældent han synes han mangler nyt tøj. Derfor handler det om at være lidt kreativ og tænke over hvad han egentlig godt kan lide. Jeg noterer også ned hvis han en dag lige pludselig snakker om noget han mangler eller godt kunne tænke sig, så har jeg lidt idéer til når han rent faktisk har fødselsdag eller det er fars dag, Jeg har skrevet nogle idéer nedenfor, som alle kan være med på - nogle er ganske ganske billige og nogle er til at få fat i i sidste øjeblik.

 

Få repareret hans armbånds ur 

Jeg tror vi er flere der kender det med at når batteriet i ens ur går dødt, så ender uret med at ligge derhjemme i evigheder inden det kommer ned til urmageren og får nyt batteri. Overrask derfor din far med at få fikset hans armbåndsur, så han igen kan gå med det. Et helt nyt ur er selvfølgelig heller ikke af vejen, men hvis han er glad for sit gamle, så det både billigere og bedre at få det ordnet.

En tur til barberen

En lidt anderledes gave kunne være at give din far en tur til barberen. En lækker selvforkælelse på den gammeldags manér, som han måske synes kunne være sjovt, men ikke normalt selv bruger penge på. Man kan også selv give ham grejet til det, med skraber, skum og en velduftende aftershave eller parfume.

Gavekort til brunch

Hvis der er noget min far elsker, så er det buffet, og hvis der er noget han altid tjekker ud på hotelophold, så er det morgenmaden. Et gavekort for to til en god brunch er en nem og god gave at give. Om det så er et hjemmelavet gavekort, en Bellevue boks eller noget andet, er op til dig.

Haveredskaber og værktøj

De fleste mænd kan godt lide at have værktøjet i orden. Find ud af om der er noget værktøj han mangler eller har snakket om. Haveredskaber er oplagt nu vi går sommeren i møde. Et gavekort til hans yndlings byggemarked vil heller ikke være af vejen. Min far elsker en tur i Bauhaus, fordi der er et kæmpe udvalg af alverdens ting og sager.

En bowlingtur

Hvis din far godt kan lide en gang bowling, men praktiserer det for sjældent, så giv ham en tur ud og bowle. Er I flere søskende kan I give det sammen, og tage ud og bowle alle sammen. En rigtig hyggedag i hans ånd.

Køb god morgenmad 

På fars dag kan man godt lige dukke op med en gang morgenmad, eller invitere ham hjem til hjemmelavet brunch. Det er en billig måde at gøre noget godt for sin far på. Et morgentilbud i f.eks. føtex koster ikke ret meget, og der kan han både få basser, tebirkes og sine håndværkere.

Biograftur

En nem løsning er også at give ham et par valgfrie biografbilletter, eller måske billetter til en bestemt film. F.eks. elsker min far gamle danske film, så jeg har fået det arrangeret med den lokale biograf, at vi kan købe billetter til en af hans foretrukne gamle danske film, så han kan komme ind og se det, og mindes dengang han var inde og se sådanne film i sin ungdom. Selvom han har samtlige af filmene derhjemme, og har set dem masser af gange, så er der bare noget andet over at se det på et stort biograf lærred. Tilmed er det verdens ældste biograf han skal se filmen i. Det kræver selvfølgelig lidt planlægning og kontakt med nogle folk, men lykkes det, er det det hele værd.

Havelampe

Havelamper og lamper til indkørslen er en typisk mandeting. Ikke mange kvinder ville gide have sådan en i gave, men ville garanteret værdsætte hvis hendes mand fik det, for vi kan jo ikke komme udenom at sådan en lampe tjener et hvis praktisk formål. Denne her er oven i købet på tilbud.

Jenni Pedersen
Jenni Pedersen


Kommenter