Dansk design af boliginteriør er in.

Af Jenni Pedersen Januar 22, 2016

Dansk design af boliginteriør er in.

Jeg tænkte jeg ville bruge dette indlæg til at slå et slag for dansk design. Tænk bare hvor mange store designere vi har haft gennem tiden, og som den dag i dag stadig er store navne blandt de fleste aldregrupper, og endda også i udlandet. Her tænker jeg navne som Arne Jacobsen, Werner Panton, Børge Mogensen og Finn Juhl bare for at nævne nogle få. Heldigvis er Danmark stadig ret godt med på interiør fronten, og har i dag også mange lækre mærker til mere overkommelige priser, så som House Doctor, Ferm Living, Bloomingville og VITA Chopenhagen. Den skandinaviske stil når tilsyneladende vidt omkring med sin popularitet.

Hos Bekko.dk har vi selv ret mange danske mærker - det kan vi ikke komme udenom, fordi Danmark simpelthen bare gør det godt. Når det er sagt, holder vi selvfølgelig hele tiden øje med hvad der rører sig på interiør fronten rundt omkring i verden. Det gør vi blandt andet ved at gøre brug af sociale medier som Pinterest og Instagram, men også ved at besøge diverse messer i forskellige lande. Vi skal selvfølgelig nok opdatere jer med de trends og designs der fanger vores øje på messerene. Det gør vi blandt andet også på ovennævnte medier, men hvis I vil være sikre på at blive opdateret lige i sekundet vi ser en ny cool lampe eller andet interiør, så følg med på vores Snapchat, hvor vi hedder bekkoshop.

De fleste af os kender nok design klassikere som 7'er-stolen, aben, ægget og lyngbyvasen. Det er ret vildt at mange store danske designs ligesom har fået en renæssance, og flere er bare aldrig gået af mode. Jeg oplever flere og flere unge som tilføjer nogle designklassikere til deres hjem, og blander det med ting fra Ikea, loppefund og nipseting fra mange af nutidens interiør brands. Lige for tiden er Ananasen for eksempel en voldsomt populær pynte genstand, og marmor ses også i mange hjem.

Mens nogle gamle design klassikere er at finde på auktioner, bliver andre reproduceret og sat til salg. Vil man have et design møbel, må den store pengepung som regel også op af lommen, men meget peger på at sådanne sager er en god investering, og en 7'er-stol kan sagtens se pæn ud sammen med et spisebord fra Ikea. Det handler om hvordan man styler det, og ikke om hvad det koster. Selvom de fleste af os nok har en del svensk interiør (Ikea) hjemme hos os, så tror jeg nærmest ikke jeg kender nogen, som ikke har noget dansk interiør i deres hjem. Hvilke danske mærker har I som favoritter?

Jenni Pedersen
Jenni Pedersen


Kommenter