Find den helt rette indretning til dit soveværelse

Af Camilla Julie Skov Marts 02, 2016 Kommentar

Find den helt rette indretning til dit soveværelse

 

 Billede af ellos 

Der er ikke noget bedre end en dejlig varm seng, og helt nyt sengetøj, det giver i hvert fald mig de helt rigtige vibes. For at et soveværelse får det helt rette udtryk er der flere elementer der skal være på plads. Du skal have den rette seng, det rette sengetøj, det rette natbord og så absolut den rette belysning. Om der skal være TV i soveværelset er meget forskelligt. Jeg personligt ville ikke kunne undvære det, imens andre ikke ønsker det overhovedet. Jeg falder bedst i søvn til et tændt fjernsyn, og min kæreste sover bedst uden – så den diskussion har vi rimelig ofte. Du skal ikke have for mange forstyrrende elementer i dit soveværelse, så ’simplicity’ må være nøgleordet for at få det helt rette soveværelse – i hvert fald for mig.

Seng:

Skal man sove på en stak madrasser, vandseng, fjernstyret, skal den være høj, lav, hård eller blød? Det er en jungle, at finde den rette seng, og der er ikke et rigtigt svar – det er virkelig individuelt fra person til person. Min kæreste og jeg har netop købt ny seng fra Qmulus, som jeg virkelig kan anbefale – den er virkelig høj, og jeg føler mig som prinsessen på ærten, fordi den er madras på madras. Så her lige en personlig anbefaling.

Natbord:

Natbordet er også en jungle, og det ved jeg fordi jeg netop har befundet mig i den jungle. Min kæreste og jeg købte ny lejlighed i december, og jeg har siden da ledt efter det rigtig natbord. Det skulle vise sig, at findes i Søstrene Grene, hvor jeg fandt to hvide natborde i den helt rigtige højde. Tidligere har jeg haft købt fundablokke fra XL-byg, som natborde, hvilket har set super råt og lækkert ud, men vores nye seng var desværre for høj til den løsning. For mig skal et natbord ikke have meget stående, for det bliver hurtigt rodet. En buket blomster, lidt blade, en lampe eller andet nips, der kan bidrage til en hyggelig stemning.

Sengetøj:

Du behøves ikke eje tyve sæt sengetøj, men 2 sæt kan jo faktisk være nok (1 sæt på dynerne og 1 sæt til vask), jeg selv mener dog at 2-6 sæt er en meget passende mængde, så har man også lidt andet at kigge på engang imellem. En fejl jeg ofte gør, når jeg køber sengetøj er, at glemme at tjekke størrelsen. Jeg har rigtig mange sæt sengetøj, som er lige en anelse for stort. Det er noget så irriterende, og det gør altså nyt-senge-tøjs-oplevelsen knap så fornøjelig. Så et lille tip herfra – husk at tjek størrelsen inden du køber det med hjem.

Det anbefales, at man husker at skifte sengetøjet hver 14. dag, og minimum 1 gang om måneden, for at holde husstøvmider væk fra gemakkerne. Jeg selv nyder at skifte det en gang om ugen, hvor jeg også lufter ud i et par timer – det er simpelthen den bedste følelse at gå i seng den aften. Det hele afhænger faktisk af, hvor meget du sveder på job – har du et meget krævende job, hvor du kommer svedig hjem skal du skifte oftere end os på kontoret, da sved og fedt sætter sig i sengetøjet.

Belysning:

Belysningen i dit soveværelse skal også være den helt rette, hvor reglen er ’ hellere for lidt, end for meget’. Der må ikke være for skarp og kraftig belysning i dit soveværelse, og du skal også sove med lyset slukket, for at opnå den bedste og dybeste søvn (en regel jeg ikke altid selv lever efter…) Jeg har nedenfor vist nogle af mine bedste bud på hyggelig belysning til soveværelset, der skulle være lidt for enhver smag og en hver pengepung.

 

1. finder du her - 2. finder du her - 3. finder du her- 4. finder du her 

Billeder fra collagen er fra ellos.dk og Pinterest

Camilla Julie Skov
Camilla Julie Skov

Mit navn er Camilla Julie. Jeg er 26 år gammel og bor i Randers C med min kæreste og lille hund, Frede. Jeg driver min blog camillajulie.dk, som jeg startede i 2012. Jeg elsker god mad, og jeg elsker, når jeg ikke selv skal lave det.


Svar

Kristine
Kristine

December 24, 2017

Hej! Hvilken farve er brugt til vægge, kan du give mig lidt oplysninger? ☺️

Kommenter