Sådan indretter du et lækkert børneværelse

Af Camilla Julie Skov September 20, 2016

Sådan indretter du et lækkert børneværelse

@trine_jnp

Hos Bekko elsker vi alle børne indretning, uagtet at de fleste af os endnu ikke har børn. Børnemøbler og børneværelser er bare sødere end alt andet. Vi har indrettet et lille børnehjørne her hos Bekko, hvor du finder alle de produkter, som du kan bruge på børneværelset. Vi har alt fra børnelamper, opbevaring til børneværelset, wallstickers, legetæpper, skamler, borde og plakater.

I løbet af dette indlæg, vil du finde gode tips og tricks til indretning, jeg vil snakke lidt om, hvilke lamper der er gode til børn og hvilke smarte opbevarings muligheder der findes, samt hvilke møbler til børn som hitter i øjeblikket. 

Lamper til børneværelset 
Belysning er vigtigt på børneværelset, både fordi det skal være den rette type lys, så børnenes øjne ikke bliver udsat for unødvendige stråler, men også fordi vi jo gerne vil have pæne hjem, hvor hvert element er en del af indretningen. Da jeg var barn havde jeg bare en eller anden tilfældig rislampe hængende, fordi det egentlig var ligegyldigt, hvilken lampe det var, den skulle bare give lidt lys - sådan er det ikke i dag, og lamper er blevet en stor del af indretningen, også på børneværelser.

Trine Nørgaard Poulsen har indrettet sit børneværelse med den fine Follow Me lampe, en lampe som er ligeså populær hos børn, som voksne. Børn elsker den fordi den er sjov at tage med rundt, og så er der en knap på lampen, som styrer lysstyrken, og hvilke børn synes ikke at knapper er sjove? ;) Et andet populært lampe valg er Eos fjerlampen fra Vita Copenhagen, som fås i både hvid, grå eller brun - alle tre farver som er perfekte på børneværelser til både små piger og drenge. Generelt kan man indrette sig med søde og barnlige lamper, som en del af indretningen, og her er A Little Lovely Company virkelig skarpe. Der er både lamper formet som en mælk, isvafler, ananas, skyerog små æbler.

Det er alle lamper i en god prisklasse, som kan passe til enhver pengepung. Disse lamper er også lamper som er gode at ønske sig i gave, når man skal det. Den sidste lampe jeg vil sætte fokus på, som værende helt perfekt til børneværelset er den fine lightboxfra A Little Lovely Company - her kan du skrive søde hilsner, eller barnets navn - sådan en fin detalje på enhver slags værelse. 

  

@anneschytt

 

"Tip: Sæt en lille kopholder ved sengekanten, så barnet selv kan tage en tår vand om natten."

Opbevaring til børneværelset
Der er mange ting og legesager på et børneværelse, fordi det skal der være - men det kan også være rart at kunne pakke det hele lidt væk, når man ikke bruger værelset. Her kan det være dekorativt med kurve, poser, bedrollers og kasser. Det er en god idé, at have en seng, hvor man kan rulle kasser eller bedrollers ind under, netop disse to produkter kan indeholde rigtigt mange legesager.En anden praktisk og dekorativ løsning er fine opbevaringsposer, i den fineste mint grønne farve, eller en træfarvet opbevaringskasse på hjul, som jo nemt kan flyttes rundt i rummet. Vi bliver også ofte tagget i billeder, hvor de flotte sivkurve fra Bloomingville bliver brugt, som opbevaring på børneværelser - det er de virkelig også gode til, fordi der er så god plads, og de har en god højde, så børnene selv kan være med til at ligge tingene på plads, og tage dem ud igen, når de gerne vil lege igen. 

Møbler til børneværelset
Det kan være svært at vælge, hvilke møbler man skal indrette børneværelset med - der skal tænkes på, at børnene ikke kan falde ned eller skære sig på skarpe hjørner. Samtidigt skal møblerne være i rolige farver, og være behagelige at bruge. Vi har både søde små skamler, som børnene kan sidde og male på, eller sidde og læse lidt i en bog. Noget af det jeg husker tydeligst fra mit eget børneværelse, var et lille telt jeg havde stående inde på værelset - det var mit gemmested, her jeg gik ind for at være alene og det var magisk. Jeg lyttede til bånd og legede med dukker i det telt. Jeg får lidt samme følelser når jeg kigger på de søde legetipier fra Bloomingville - der er noget magisk over dem. Sammen med de søde skyhylder, som kan have både bøger, en lille lampe eller barnets yndlings godnathistorie liggende. 


"Tip: køb et langhåret tæppe i grønt, og giv illusionen om at det er græs"

Tapet og billeder til børneværelset
Mange børneværelser er hvide, rosa eller i mint farver, hvilket også er super flot til de fleste børneværelser. Det kan dog være rigtig flot at tilføje en af væggene tapet, hvor barnet kan få prinsesser, stjerner, biler osv. Det er sådan en fin måde at hive lidt personlighed frem i et børneværelse, så det ikke ligner alle andres børneværelser. Du kan finde meget flot tapet hos blandt andet XL-byg. 

Plakater og billeder er også en super fin detalje, at have hængende på et børneværelse, gerne i neutrale farver, og med simple motiver eller citater. Det kunne også være en Future Planner, hvor du skriver hilsner, planer eller madtider for dit barn - kun fantasien sætter grænser. De er enkelte i udtrykket, og super praktiske at have i hjemmet, fordi det giver et så dejligt overblik. Et tema-værelse kan også gøre de fleste børn glade, og det kan også være et hyggeligt projekt at give sig i kast med. Ideer til tema-værelser kunne være: Disney, Safari, Jungledyr, bondegård og prinsessetema. 

"Tip: Brug en gammel tallerkenrække til børnebøger. Smart, da det er mere overskueligt at se forsiderne end blot bogryggen."


@ditteestrup


"Tip: mal en væg med sort kridtmaling, og lade børnene udfolde deres kreativitet på væggen med kridt i forskellige farver"

Det praktiske børneværelse 
Jeg har snakket med flere forskellige forældrepar, for at høre lidt mere om, hvad de vigtigste elementer på et børneværelse for dem er - og det viste sig at være et praktisk børneværelse. Det kan godt være værelset skal se pænt ud, men der skal ikke være skarpe kanter, der skal ikke være stole de kan vælte ned fra, og legesagerne skal nemt kunne pakkes væk og tages frem igen.

Man skal ikke nødvendigvis tænke på sig selv ud udseendet på et børneværelse, men også tænke på at tingene skal bruges af børn. Børneværelser skal have god plads, og være skabt til leg og hyggeligt samvær - en hyggekrog med madrasser og tæpper, hvor der kan læses historier og tumles er en god idé. Det kan også være en god idé, at købe møbler som børnene kan bruge også når de bliver lidt ældre - så tænk lidt længere end 6 måneder frem, det kan godt betale sig. 

"Tip: Billige madrasser fra fx Jysk eller Ikea kan sagtens skæres med en form for hobbykniv, dermed passer præcis til målene på dit børneværelse, i hyggekrogen eller på din nye sofa."

@ditteestrup


"Tip: Vælg et væghængt reolsystem, der frigiver gulvplads. Udnyt gerne hele loftshøjden, og sæt det legetøj højt oppe, som ikke er så populært lige nu."

 

Camilla Julie Skov
Camilla Julie Skov

Mit navn er Camilla Julie. Jeg er 26 år gammel og bor i Randers C med min kæreste og lille hund, Frede. Jeg driver min blog camillajulie.dk, som jeg startede i 2012. Jeg elsker god mad, og jeg elsker, når jeg ikke selv skal lave det.


Kommenter