Sådan indretter du en hyggelig og personlig stue

Af Camilla Julie Skov Oktober 22, 2017

Sådan indretter du en hyggelig og personlig stue

Tips til stueindretning med personlighed og hygge

Stuen er et af de vigtigste rum i vores hjem, og derfor er indretningen altafgørende for, hvor meget tid du vil bruge i netop dette rum. Det er her du har dine gæster, det er her du ligger og slænger dig fredag aften til en god film, og hvor du om søndagen holder serie-marathon. Din stue er hjertet i dit hjem, og den skal behandles sådan. 

I dette indlæg vil jeg føre dig igennem en masse gode råd, tips og måder, hvorpå du kan indrette med de nyeste tendenser indenfor interiør. 

4 gode tips til din stueindretning

1. Det kan være svært og en smule overvældende at indrette en stue. Om du vil lave ændringer på en du allerede har indrettet, eller skal starte helt fra bunden skal du vælge en stilart og gå efter den hele vejen (husk den røde tråd.) Hvis du begynder på 4 forskellige stilarter bliver det et rodet rum, og du vil ikke kunne finde ro.

2. Husk at måle op inden du investerer i nye møbler, så du ved at tingene kan være lige der, hvor du havde drømt om. Det er super vigtigt at du ved præcis, hvor stor din stue er, og hvor store de møbler du vil købe er, så du ikke ender med et rum som er overfyldt, eller at du får et møbel hjem, som du ikke har plads til. 

3. Beslut hvilke farver du ønsker at indrette med, og hold dig til dem - vælg om du ønsker farverne på din sofa, puderne, plakatereller din lænestol. Men brug ikke alt for mange farver, da det kan give et lidt rodet look. 

4. Tænk Feng Sui ind i din stueindretning - tænk over hvordan dine møbler skal stå så din stue er indbydende og dejlig at opholde sig og hygge sig i. Du skal ikke have din sofa stående med ryggen til døren, og fjernsynet skal gerne stå eller hænge, så du kan sidde med ansigtet mod din dør og ikke med ryggen til den. Har du et gulv-til-loft-vindue? Så skal dine møbler heller ikke stå op af det vindue, hvis det kan undgåes. 

Hvad skal DIN stueindretning være?
Du skal beslutte, hvilken slags stue du ønsker at have - skal det være med en kæmpe sofa, mindre sofa og så nogle lænestole, ønsker du et stort fjernsyn, en masse puder, tæppereller en lille hyggelig læsekrog? Der er mange muligheder og du skal finde ud af, hvad der er muligt i netop dit hjem. Har du nogle elementer som udelukker nogle muligheder, så erkend det og begynd ikke med halve løsninger - det vil du fortryde i længden. Det kan være en idé at sætte sig ned og lave en liste med dine tanker, drømme og ideer. Du kan dermed hurtigt danne dig et overblik og du kan altid gå tilbage og se, hvilke ideer du havde da du startede - derfor kan du også nemt gå ind og rette i din liste, hvis du får nye tanker eller ideer. 

Læs også: Velkommen ind i min stue

Har du plads til et lille kontor i stuen, eller måske spiseplads? Vil du bruge pladsen på det, eller skal stuen udelukkende fungere som stue? - Du kan godt se at der er mange beslutninger der skal tages, og det er rigtig vigtigt at have gjort sig tankerne inden man går igang med at shoppe og gøre de store indkøb. 

Det første du skal beslutte er, hvor din sofa og dit fjernsyn skal stå - herfra kan du placere alle de andre møbler. Det er vigtigt at finde ud af, hvad omdrejningspunktet skal være. Vi må erkende at fjernsynet har en ret vigtig plads i vores stue, derfor skal sofa og fjernsyn være de første ting vi finder plads til. Derefter skal der vælges puder, lamper, sofaborde, plaider eller måske en puf

Lad dig inspirere af andres indretning, men husk aldrig at kopiere - det bliver aldrig godt, da man skal huske at bibeholde sin egen smag og stil. Man skal kunne mærke den/de personer der bor i hjemmet i indretningen og ikke blot føle at man slår op i et boligmagasin på en vilkårlig side - i hvert fald hvis du spørger mig :)
Trends indenfor stueindretning 2017:
Der vil altid være særlige tendenser og trends indenfor indretning, og det er der selvfølgelig også indenfor stueindretning. Jeg vil her komme med de 3 største tendenser inden for stueindretning nedenfor, så du kan se om du kan indføre nogle af elementerne uden at det skal koste dig en formue: 

1. Julie Von Lyck - 2. House Doctor - 3. Julie Von Lyck

 
1. Velour
Velour er en af de helt moderne tekstiler indenfor indretning lige nu - ja faktisk også den helt store tekstil i modeverdenen. De to ting høre ofte sammen, hvad der trender i modeverdenen lander også i bolig-trends.

Det skal gerne være en farvet velour såsom blå, grøn, rosa eller gul - jeg skriver længere nede om trenden der også fylder meget i indretningen lige nu, nemlig: farver! Velour har et ekslusivt look, som vi nok alle ønsker at få frem i vores boligindretning. Velour kan både være din sofa, puf eller dine puder. Det er lidt risikabelt at købe en sofa i velour (selvom det ser hammer lækkert ud!), men ellers kan du købe puder eller en puf i velour, hvis du ønsker at teste trenden af - det er ikke helt så stor en økonomisk post som en sofa er. Sammen med velour er det super moderne at have mere rå elementer såsom stål, beton og andre rå materialer - det spiller super godt sammen med de bløde elementer.  2. Farver i din stueindretning
Det har tidligere været moderne at have en minimalistisk indretning, hvor sort og hvid var de bærende farver. I dag er det moderne at have flere farver - både at have en sofa i en farve (og her tæller grå ikke som en farve). Der bliver solgt mange lyserøde, blå, grønne og gule sofaer nu (er det en velour sofa er det ekstra trendy, som jeg skrev ovenover). Men det er ikke kun din sofa der skal have en farve i dag, det er både dine puder, plakater, malerier og gulvtæpper. Det skal gerne være varme farver - særligt om efteråret er de varme farver et hit. 
Det er ikke blot farver du kan bringe ind i din stue, også mønster bringer et helt moderne touch til din stue. Bring naturen indenfor og køb puder med blomstermønster eller lad dine plakater danne ramme om det farvede element i din stue. 

Sammen med de farvede møbler i din stue vil det være et rigtigt fint touch at have friske blomster stående på dit sofabord. Dermed bringer du naturen indenfor i dit hjem, og det er også en boligtrend. Det er skønt at bo med farver, fordi det giver os energi og varme og vores sind og syn ser jo heller ikke kun i sort og hvidt. Ram den karakter du synes din personlighed har ved at vælge de farver du selv føler dig godt tilpas i. Du kan evt. kigge i din garderobe og finde inspiration til, hvilke farver du bedst kan lide der. 

1. Camilla Julie - 2. Frames_by_Carina 3. Camilla Julie 


3. Mal en væg i stuen
Det er blevet super moderne at male en enkelt væg i din stue (eller soveværelse) i en farve. At farve en væg i en farve skaber en fin kontrast til de meget hvide vægge, og den mørke tone giver personlighed og hygge til en stue.Det vigtigste er egentlig at samle hele stuen og det kan klares med en farvet væg - det vil få jeres sofahjørne og stue til at føles som et rum for sig, også selvom du har både spisestue og stue i samme rum. Særligt i de tilfælde vil du kunne nyde en sammenhæng og fælles look af din stue. 

Jeg har selv malet en væg i en skøn grå/brun muldvarpefarve og en anden væg i lysegrå i kalkmaling, som giver et mere råt beton-look. Det er noget af det bedste jeg har gjort for vores hjem, fordi det givet et unikt og meget personligt udtryk, som du ikke ser alle steder. Her kan du få din personlighed frem og være kreativ - vælg en farve, som du synes passer til dit sind og stil, og så lover jeg dig at du vil elske den væg! 
Tip:Hvis du ikke selv er god til at dække af og måle op, så få hjælp - det er ikke pænt med skæve linjer når du maler.

Skab stemning med plakater i din stue
(læs vores indlæg om at lave en billedvæg)

Plakater er en oplagt mulighed til at få personlighed på dine vægge - her kan du helt selv vælge udtrykket og du kan skifte dem forholdsvis billigt ud, hvis du ønsker et nyt look efter en rum tid. Jeg er selv typen der et par gange om året skifter alle plakaterne ud, eller flytter dem rundt i de forskellige rum i mit hjem. Plakater giver stemning, og det er både dekorativt og hyggeligt med plakater - du skal blot vælge om du ønsker plakater med motiver, grafisk eller tekst-plakater.

Læs: Anbefaling til 6 billige og flotte plakater

Du kan få plakater fra blandt andet Kasia Lilja, ChiCura, A Little Lovely Company, Mrs. Mighetto, Bloomingville og mange flere. Du kan lave en flot og dekorativ billedvæg i din stue, hvor du næsten kan lave et helt kunstværk over evt. din sofa, og her kan du virkelig udfolde din kreativitet.Skab hygge med tæpper og boliginteriør
(læs vores indlæg om hvordan du indretter med en søgræskurv)
 
Hygge er et utrolig vigtigt element i stuen, og det er forholdsvis nemt med få elementer. Puder, plaider, stearinlys, tæpper, planter, vaser og bøger er alle ting du kan bruge til at skabe hygge og stemning i din stue. Bløde puder i velour, farver og i forskellige størrelser vil skabe en masse hygge. Samtidigt vil det også skabe hygge med lidt varme tæpper og plaider - det kan både være gulvtæpperog et blødt tæppe du kan ligge i sofaen og pakke dig ind i, med en god bog og tænde et par stearinlys en regnfuld efterårsdag. 

Alle elementerne er vigtige for at skabe hygge i et rum, og du kan rykke rundt på de ting og få et nyt look, hvis du trænger til at der skal ske lidt. Du kan evt. flytte rundt på de puder du har inde i stuen og inde i soveværelset, det vil give et nyt udtryk i to rum, og du har derfor slået to fluer med et smæk - det kan vi alle lide :) 
Hvilken belysning skal du indrette med? 
(Læs også: Lampen der har taget Skandinavien med storm)

Du skal finde ud af om du ønsker gulvlamper, loftlamper, væglamper eller bordlamperi din stue - det er sjældent at man har plads til alle typer lamper i en enkelt stue, men vælg de lamper der passer bedst ind i din indretning. Lamperne er den sidste del i puslespillet af indretningen i din stue, fordi først når du har placeret sofa, lænestol, fjernsyn, puf og dine sofaborde kan du beslutte, hvilke lamper der passer ind i stilen. Vita Copenhagen, House Doctor, Hübsch og Bloomingville er tre brands som er super skarpe til at lave lamper, så kig lige forbi de tre brands herinde, hvis du mangler lidt ny inspiration eller har lyst til en ny lampe til din stue. 


Hvordan personliggør man stueindretning? 
Det er vigtigt at du har elementer som ikke nødvendigvis er nye, men indret med lidt arvestykker, genbrugsfund eller personlige bøger, tegninger og andre elementer i den stil. Det vil give din stue netop det look og udtryk som du ønsker, og du vil på den måde få din personlighed ud i din indretning. Hvis du vælger de plakater du selv bedst kan lide, og ikke dem du har set i et boligblad, måske kender du en der kan strikke og kan lave dig et tæppe eller du har din mormors gamle vase stående med friske blomster i, så vil det automatisk blive en personlig stueindretning du får dig. 

Opsummering af hvordan du skaber en hyggelig stue:

1.Find 1 stilart og gå efter den hele vejen - husk den røde tråd
2. Mål din stue og de møbler du vil købe, inde du køber det  
3. Beslut hvilke farver du vil indrette med og hold dig til dem
4.Tænk Feng Sui ind i din indretning så den bliver dejlig at opholde sig i
5.Velour, farver i din stue og at male en væg er tre store trends indenfor boliginteriør i 2017
6. Find ud af hvad DIN stue skal indeholde og lav en plan over det
7. Du kan nemt og billigt skabe stemning i din stue med plakater, som også er nemme at udskifte, hvis du ønsker et nyt udtryk 
8. Du skaber hygge i din stue med tæpper og boligtilbehør 
9. Beslut hvilke lamper du ønsker at have i din stue - har du plads til både gulvlampe, væglampe, bordlampe og loftlampe? 

Jeg håber meget at du fandt dette indlæg brugbart - hvis du har tilføjelser eller ønsker til andre indlæg, så må du endeligt skrive en kommentar til blogindlægget. 
Jeg har selv fået lavet en boligreportage i min lejlighed, hvis du er nysgerrig over, hvordan jeg bor - så kan du se hele vores reportage hos Houzz lige her. 

    Camilla Julie Skov
    Camilla Julie Skov

    Mit navn er Camilla Julie. Jeg er 26 år gammel og bor i Randers C med min kæreste og lille hund, Frede. Jeg driver min blog camillajulie.dk, som jeg startede i 2012. Jeg elsker god mad, og jeg elsker, når jeg ikke selv skal lave det.


    Kommenter

    Tilmeld dig gratis nyhedsbrev